Ásványi anyagok

A pajzsmirigy nagyon fontos szerepet játszik a megfelelő anyagcserében. Amikor a pajzsmirigy túlműködik vagy alulműködik, akkor a szervezet nem képes a megfelelő mennyiségű energiát előállítani a bevitt élelmiszerekből - vagy túl sokat termel, vagy túl keveset. Azonban vannak olyan ásványi anyagok, melyek jó hatással vannak a pajzsmirigyre és segíthetnek kezelni bizonyos pajzsmirigyes problémákat. A szelén például ilyen. Azonban nagyon fontos, hogy ezt az ásványi anyagot se használjuk az orvos vagy egy egészségügyi szakember megkérdezése nélkül.

asvanyi-anyagok

Felhasználása

Abban az esetben, ha pajzsmirigy alulműködésben szenvedünk, a pajzsmirigyet számos módon fel lehet használni. Például a szelén kiegészítők igen hasznosak lehetnek a pajzsmirigy autoimmun betegsége, a Hashimoto-thyreoiditis kezelésében is, amelyben az immunrendszer megtámadja a pajzsmirigyet. Orvosi bizonyítékok alapján a szelén kiegészítők segíthetnek csökkenteni az antitestek mennyiségét a testben, így e probléma tünetei csökkennek. Ezenfelül a szelént hatékonyan lehet használni a pajzsmirigy alulműködés során is, mivel ez az ásványi anyag ösztönzi a pajzsmirigyet a hormontermelésre. A szelén leginkább azokban az esetekben hatékony, amikor a pajzsmirigy alulműködést a jódhiány okozza.

Megfelelő adagolás

szelén mennyisége a felhasználástól függően változik. A Hashimoto-betegség és más pajzsmirigyes problémák esetében az ajánlott adag 200 mikrogramm naponta. Persze orvoshoz kell fordulni, mielőtt el kezdenénk szedni, és ő pontosabban meg tudja határozni a számunkra előnyös adagot. A szelén fogyasztása egyébként teljesen biztonságos, ha nem szedünk többet belőle naponta 400 mg-nál. Persze valakinél már kisebb mennyiségek esetében is jelentkeznek a mellékhatások, például a remegés, a szédülés, az izom-érzékenység, az arcpír, a hányinger, az erőtlenség. Ilyen esetekben érdemes csökkenteni a napi adagot.

Termékek pajzsmirigygondokra

Pajzs komplex tabletta 40db (Dr. Aliment)

Pajzs komplex tabletta 40 db (Dr. Aliment)

A szelén az egyik legfontosabb esszenciális mikroelem. A jól ismert antioxidáns, fontos szerepet játszik a pajzsmirigy megfelelő hormontermelésének biztosításában.

Ár: 1590 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!